Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Bahçe'de çiftçilere 2 bin 500 ıhlamur fidanı dağıtıldı

Bahçe

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde “Milli Ağaçlandırma Seferberliği” kapsamında 2 bin 500 adet tüplü ıhlamur fidanı tahsis etti. Bahçe Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğütalebi doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğünce fidan dağıtıldı.

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde “Milli Ağaçlandırma Seferberliği” kapsamında 2 bin 500 adet tüplü ıhlamur fidanı tahsis etti.

Bahçe Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğütalebi doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğünce fidan dağıtıldı.

Osmaniye’de ıhlamur yetiştiriciliğini teşvik etmek, yeni çeşitlerin yaygınlaştırılması, tıbbi ve aromatik bitki kapasitemizin artırılması, orman köylülerinin gelir artışının sağlanması, ıhlamur ve ıhlamur balı ihtiyaçlarının yerli imkanlarla sağlanması, yeni çeşitlerin yaygınlaştırılması amaçlarına yönelik ıhlamur fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu konuyla ilgili Orman Genel Müdürlüğünden talep edilen 2.500 adet tüplü Gümüşi Ihlamur Fidanlarının Seydişehir Orman Fidanlığından getirilerek Bahçe ilçesi merkez köylerine dağıtımı yapıldığını belirtti.

Müftüoğlu, çiftçilere dağıtılan ıhlamur ağacının çiçeği, yaprağı ve kerestesi çok değerli olduğunu, kilogram fiyatı da altınla eş değer ekonomik getirisi olan özel bir bitki olduğunu sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.