Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Ceviz bahçesi projelerine %70 hibe destek verilecek

Bahçe

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde ''Ceviz Bahçesi Kurulumu'' projelerinin başvurularının başladığını bildirildi. Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin bakanlıkça yürütüldüğünü belirtti.


Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde ''Ceviz Bahçesi Kurulumu'' projelerinin başvurularının başladığını bildirildi.





Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin bakanlıkça yürütüldüğünü belirtti.





Başarılı bulunan ceviz kabuğu bahçesi kurulumu projelerine yüzde 70 hibe desteği verileceğini ifade eden Müftüoğlu, başvuruda istenecek bazı şartlar olduğunu aktardı.









Ceviz Bahçesinin en az 3 dekar en fazla 10 dekar alana kurulacağını ifade eden Müftüoğlu, “Başvuru yapanların çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıt olması gerekmektedir. En az 6 aylık süre mahalle ve köylerde ikamet ediyor olmalı. Kamu çalışanları(memur, işçi ve sözleşmeli) başvuru yapamaz. Proje ile fidan, damla sulama sistemi ve makine ekipman (pülverizatör, motorlu çapa makinesi, motorlu tırpan) hibe desteği kapsamında olacak” ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.