Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Dünyanın en uzun yaya asma köprüsü Osmaniye'ye yapılacak

Bahçe

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, dünyanın en uzun yaya asma köprüsünün Osmaniye'nin Bahçe ilçesine yapılacağını açıkladı.

İsmail Kaya, Bahçe ilçesine yapılacak dünyanın yayalara özel en uzun asma köprünün ulusal ve küresel çapta ses getireceğini söyledi.

Asma Köprü Projesi hakkında bilgi veren Kaya, 750 metre uzunluğunda ve 195 metre yükseklikte köprünün kule uzunluğunun 12 metre, iki kule arası açıklığın ise 680 metre olarak planlandığını kaydetti.

Bu tarz projelerin bulundukları bölgeleri bir cazibe merkezi haline getirdiğini ifade eden Milletvekili Kaya, "Bölgemizin güzelliklerini, potansiyellerini nasıl gösterebiliriz, ilçemizi nasıl turizm destinasyon noktası konumuna getirebiliriz, soruları nezdinde meydana gelen bu projemizin aklımıza takılan tüm soru işaretlerinin cevabı olacağını hedefliyoruz. Peki sadece asma köprü mü yapacağız? Tabii ki hayır. Ziyaretçilerimiz dünyanın en uzun köprüsünden geçip bu anı ölümsüzleştirebilecek, yemek yiyip, kahve çay içebilecekleri sosyal donatılar olacak. Bahçe İlçemizde daha fazla vakit geçirip temiz havasından faydalanabilecek olan ziyaretçilerimiz için de konaklama mekanlarımız hizmetlerinde olacak. Asma köprüyü besleyen muhtelif yürüyüş rotalarımızda da keyifli anlar geçirecekler. Doğasever konuklarımız kamp çadırlarını kurarken aziz ilçemizi de tepeden seyir edebilecekler." dedi. 

Projenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen İsmail Kaya, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.