Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

İFAD, Osmaniye'de 5 kadın çiftçinin projesini kabul etti

Bahçe

Osmaniye’nin Bahçe İlçesinde İFAD kapsamında 5 kadın çiftçinin çilek üretim projesinin kabul edildiği açıklandı.


Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin Yüksek Kesimler için Kırsal Kalkınma Programı (Uplands Rural Development Programme) çerçevesinde geliştirilen proje hakkında bilgi verdi.





Birleşmiş Milletlere bağlı olarak İFAD’ın 177 ülkede faaliyet gösterdiğini kaydeden Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin “İlçemizde kadın üreticilere öncülük ve önderlik etmek amacıyla Biyodinamik çilek üretim projemiz 83 puan almıştır. Bu projenin amacı ilçemizde üretilen çileğin Biyodinamik olarak üretilmesini sağlamak ve organik üstü ürünlerimizi dış piyasaya kurutulmuş olarak sunmak Demeter e vermek amacı 3 yıldır hedefimdir. Yüksek Kesimler için Kırsal Kalkınma Programı (Uplands Rural Development Programme) IFAD Birleşmiş Milletlere bağlı olarak çalışmakta olup, amacı gelişmekte olan ülkelerde tarımsal ve kırsal kalkınmanın sağlanması ve açlıkla mücadele için tarımsal ve kırsal kalkınma projelerine finansman sağlamaktır” dedi.









Bahçe Ziraat Odası Başkanı Şahin 1977 yılında Roma da kurulan IFAD’ın Türkiye’de 1982 yılında üye olduğunu 177 ülkenin üye olduğu bir tüzel kişilik olduğunu kaydetti.





Şahin fon kapsamında projeler devam ettiğini ifade ederek üreticilerin kadınların cesaretle üretimde var olarak fonun ülkemiz için değerlendirilmesi çağrısında bulundu.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.