Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

İnderesi Göleti ile 312 Hektar alan sulanacak

Bahçe

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Bahçe'nin İnderesi Köyünde yapımı devam eden Gölet inşaatında, Yaylalık Köyü Göletinde ve Bekdemir Köyünde yapılması planlanan Gölet alanında incelemelerde bulundu.

Ziyarette Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı, DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan, DSİ 64. Şube Müdürü Mehtap Eker de yer aldı. İnşaatta incelemelerde bulunan Vali Yılmaz'a DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan, İnderesi Göleti'nin maksimum depolama hacminin 2.611 hm³ olduğunu, Gölet’in tamamlanmasıyla yaklaşık 312 Hektar alanın sulanabileceğini söyledi. 

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “İnderesi Göleti’mizin yapılmasını, Bahçe Belediye Başkanımız, Bahçeli hemşehrilerimiz uzun zamandır çok arzu ediyorlardı. Bu çalışmayı Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz başlattılar. Burada suyun tutulması birçok açıdan fayda sağlayacak. Devletimize, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda, en hızlı şekilde bitmesini arzu ediyoruz.” dedi.

Bahçe İlçesindeki programının devamında Bahçe İlçemizin Yaylalık Köyü Göletinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra Bahçe İlçemizin Bekdemir Köyünde yapılması planlanan Gölet alanında incelemelerde bulundu. 

Vali Yılmaz incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Su kaynaklarımızı en iyi ve en tasarruflu şekilde kullanmalıyız. Maalesef depremde de birçok su kaynağımız kayboldu. Yoğun bir şekilde su kaynağı arayışımız sürüyor." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.