Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kadınlara yönelik üretici pazarı açıldı

Bahçe

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde kadınların emeğinin değerlendirilmesi amacıyla üretici pazarı açıldı. Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, kadınların emeğini desteklediklerini söyledi.

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde kadınların emeğinin değerlendirilmesi amacıyla üretici pazarı açıldı.

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin, kadınların emeğini desteklediklerini söyledi.

Çalışmanın kırsalda yaşayan kadınların görünmez hale gelen emeklerini görünür kılmayı amaçladığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:



“Tarımsal üretim sürecinde, ailenin ve toplumun beslenmesinden sorumlu sayılan kadınlar ile kız çocukları, tohumun saklanmasından ürünlerin yetiştirilmesine, hasattan, ürünün sofraya ulaşımına kadar farklı dönemlerde ve farklı coğrafyalarda en önemli rolü üstlenmektedir.

Kırsalda kadın emeği, üretim sürecinde tüm girdilerin birbiriyle etkileşimi yoluyla, hane içi tüketimi ve pazar için ürün elde ederek tarımsal sistemin sürdürülmesini ve ailenin ekonomik refahının geliştirilmesini sağlamaktadır.



İlçemizde her Cuma kurulan semt pazarına köylerden gelerek, Süt Ürünlerini, sebzesini, tavuğunu, yumurtasını vs. Pazar yerinin kıyısında köşesinde ve yağmurunda sıcağında ürünlerini satmak için geç saate kadar bekleyen kadınlarımızın öncelikle emeklerini ve vakitlerini korumak üzere bir merkez oluşturmak, üreticiden Tüketiciye ürün pazarını kurmak, Gıda Güvenliği ve Gıda Hijyenini sağlayarak, Tüketicinin her gün taze ürüne erişimini sağlamak amacıyla projemizi gerçekleştirdik.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.