Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de projeyle 5 dekar alana 3 bin 766 lavanta dikildi

Bahçe

Bahçe Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; Osmaniye İl Özel İdaresi desteği ile uyguladığı Lavanta Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 1 çiftçiye, toplam 3 bin 766 adet lavanta fidesi vererek 5 dekar lavanta bahçesi tesis ettirdi. Lavanta fideleri yüzde 100 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Bahçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan 6 bin lira kaynaktan karşılandı.

Bahçe Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü; Osmaniye İl Özel İdaresi desteği ile uyguladığı Lavanta Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 1 çiftçiye, toplam 3 bin 766 adet lavanta fidesi vererek 5 dekar lavanta bahçesi tesis ettirdi.

Lavanta fideleri yüzde 100 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Bahçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan 6 bin lira kaynaktan karşılandı.




Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu “Lavanta Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde İlçemiz, Burgaçlı köyü genç kadın çiftçilerimizden Bedriye Durucan’a, Osmaniye İl Özel İdaresince Bahçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına aktarılan 6 bin lira kaynak ile 3 bin 766 adet Lavanta fidesi alarak 5 dekar lavanta bahçesi tesis ettirdik. Lavanta Yetiştiriciliğini Geliştirme Projemizin gerçekleştirilmesinde katkısı olan başta Vali Ömer Faruk Coşkun olmak üzere, İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin’e, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat’a, lavanta fidelerinin alımını gerçekleştiren Bahçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine, Bahçe İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü personellerine ve özellikle de genç kadın çiftçimiz Bedriye Durucan’ a çok teşekkür ederim” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.