Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'nin yüzde yüz kadın ortaklı ilk kooperatifi kuruldu

Bahçe

Osmaniye'de kurulan Sınırlı Sorumlu Bahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ilimizin yüzde yüz kadın ortaklı ilk kooperatifi oldu.


Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde yüzde yüz kadın ortaklı kooperatifin kuruluşu tamamlandı.





Sınırlı Sorumlu Bahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi adı ile kurulan Kooperatifin ve Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin "Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, " tarafından 2018 yılında imzalandığı hatırlattı.









Protokol kapsamında, 2020 yılının şubat ayında Kooperatif kurmak için projeyi hazırlandığını ancak Covid -19 nedeniyle kuruluş işlemleri yeni tamamlandığı kaydeden Sınırlı Sorumlu Bahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Fatma Şahin “Odamızın 2020 yılı hedefi kadın kooperatifi kurarak yerel kalkınmaya projeler ile katkı sağlamaktır. Sınırlı Sorumlu Bahçe Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi üretici kadınlarımızla, Ticaret Bakanlığı protokolü kapsamında, Osmaniye İl Ticaret Müdürlüğünden olur alınarak kurulmuştur. Kurucu üyelerin ilk ziyareti Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Osmaniye Yatırım Destek Ofisi olup, Açılacak proje çağrıları hakkında bilgi alınmıştır. Kurucu kadınlarımıza, cesaretlerinden ve emeklerinden dolayı, Mali Makam peşinde koşan değil, görev peşinde koşan kadınlarımızla yerel kalkınmaya katkı sağlayarak İlçemiz de katma değer yaratmak amaç ve hedefimizdir” şeklinde konuştu.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.