Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

TCDD uyardı: Raylardan uzak durun!

Bölge

TCDD, Adana, Mersin, Osmaniye, Konya, Karaman, Niğde, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 18-28 Haziran 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını duyurdu. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, insan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

TCDD, Adana, Mersin, Osmaniye, Konya, Karaman, Niğde, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay il sınırları içindeki demiryolu hat ve istasyonlarında 18-28 Haziran 2019 tarihleri arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını duyurdu.
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, insan ve hayvan sağlığı açısından tehlike oluşturan ilaçlama nedeniyle, belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Mücadelede kullanılan ilaçların, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıdığı belirtilen açıklamada, Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı yapmamaları, arıcıların demiryolu çevresinden arılarını uzaklaştırmaları önemle duyuruldu.

İlaçlama Programı:

18-19-20 Haziran 2019

Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş il sınırları içerisindeki Adana-Toprakkale-Fevzipaşa-İslahiye-Fevzipaşa-Başpınar, Başpınar- Köprüağzı- Kahramanmaraş/ Kahramanmaraş-Köprüağzı- Fevzipaşa- Adana arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

21-22-23-24-25 Haziran 2019

Adana, Mersin, Niğde, Konya ve Karaman il sınırları içerisindeki Adana-Yenice-Ulukışla–Karaman-Konya/Konya-Karaman- Ulukışla-Adana arası hat kesimi ve istasyon sahaları.

26-27-28 Haziran 2019


Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay il sınırları içerisindeki Adana-Mersin-Adana, Adana-İskenderun-Adana arası hat kesimi ve istasyon sahaları.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.