Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Amanos Dağlarının en yüksek zirvesine çıktılar

Düziçi

Düziçi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DÜDAK) tarafından, Amanos dağlarının en yüksek zirvesi olan Düldül Dağına, kar yürüyüşü etkinliği düzenlendi. 7 Ocak Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.

Düziçi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DÜDAK) tarafından, Amanos dağlarının en yüksek zirvesi olan Düldül Dağına, kar yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

7 Ocak Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü anısına yapılan kış zirve faaliyetine 11 kişi katıldı.

Zorluk derecesi yüksek olan yaklaşık 11 kilometrelik dik parkur içeren faaliyet 7 saatte tamamlandı. Araçlarla Çağşak Yaylası mevkiine gelen dağcılar, tırmanış için gerekli malzemelerle birlikte, kar kalınlığının zaman zaman 60 cm'i bulduğu parkuru yürüyerek zirveye saat 14.00'da ulaştı.



Düziçi dağcılık ve doğa sporları kulübü başkanı Kadir Koska, Zirveye yaklaştıkça kar da, soğuk da arttı. Tırmanış, çok fazla kar nedeniyle zaman zaman dağcıları zorlasa da şikayet eden olmadı. Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünde Düldül dağına çıkarak şehitlerimizi anmak istedik. Bu zirve etkinliğimize katılan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim' dedi.

Hüseyin Mert, 'Kazasız belasız zirveye çıktık birazdan aşağıya ineceğiz. Herkesin buraya gelmesini görmesini istiyoruz. Güzel ve eğlenceli bir parkurdu.' ifadelerini kullandı.



2240 metre yükseklikteki zirveye ulaşan ekip, burada Düldül Dağının eşsiz manzarası izleyip bol bol hatıra fotoğraf çekip, sıcak içecekler içtikten hemen sonra harekete geçen ekip, geri dönüşte dik yamaçtan direk çağşak mevkiine 16.30'da inerek yürüyüşü tamamladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.