Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Düziçi Haruniye Kaplıcaları 'Kesin Korunacak Hassas Alan' oluyor!

Düziçi

Osmaniye Düziçi Haruniye Kaplıcaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi. Bölgenin "Kesin Korunacak Hassas Alan" olarak tescil edilmesi için Cumhurbaşkanı'na gönderildi.

Osmaniye Düziçi Haruniye Kaplıcaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi.

Bölgenin "Kesin Korunacak Hassas Alan" olarak tescil edilmesi için Cumhurbaşkanı'na gönderildi.


Düziçi Haruniye Kaplıcaları 3. Derece Doğal Sit Alanı'nın statüsünün yeniden belirlenmesiyle 185 bin m²'lik bölge Kesin Korunacak Hassas Alan, 42 bin m²'lik bölge Nitelikli Doğal Koruma Alanı, 11 bin m²'lik bölge ise Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak revize edildi.



Kesin Korunacak Hassas Alanlar: Bu alanlara yapı yasağı getirilecek ve bu alanlarda bilimsel çalışmalar hariç tüm kullanımlar sınırlandırılacaktır.

Nitelikli Doğal Koruma Alanları: Koruma amaçlarına uygun olarak yörede yaşayanların alanın mevcut kaynaklarını kullanmasını sağlayarak doğal hayata dayalı geleneksel yaşam şekillerinin korunacağı alanlar olacaktır.

Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları: Kesin korunacak hassas alanlar veya nitelikli doğal koruma alanlarını etkileyen, bu koruma bölgeleri ile bütünlük gösteren, korumaya katkı sağlayacak, doğal ve kültürel bakımdan uyumludüşük yoğunlukta faaliyetler, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlar olacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.