Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

5-6 yaşındaki çocuklara "Benim Oyun Sandığım" dağıtılıyor

Eğitim

Osmaniye'de okul öncesi eğitimden faydalanamayan 60-72 ay aralığındaki çocuklara "Benim Oyun Sandığım" eğitim setleri dağıtılıyor.

Erken Çocukluk Eğitimi kapsamında "Benim Oyun Sandığım" dağıtımlarına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erbay Tan'ın katılımıyla başlandı. 

Cumhuriyet İlkokulu, Makbule Hanım Anaokulu ve Vilayetler Birliği Anaokulunda görev yapan idareci ve öğretmenlerden oluşan grup tarafından eğitime erişemeyen okul öncesi eğitim çağındaki çocuklar tespit edildi. 

Okul-ev arasındaki uzaklık nedeniyle okul öncesi eğitimden faydalanamayan 60-72 ay aralığındaki çocuklara gelişim dönemi ihtiyaçlarına uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sandıkların dağıtımının Kırıklı, Nohuttepe ve Kumarlı köylerinde tamamlandığı diğer köylerde ise devam ettiği bildirildi. 

Kırıklı köyünde Ferdane T., Zeki T., Ahmet K., Nazife T.; Nohuttepe köyünde Furkan B. ve Tayyib Ç.; Kumarlı köyünde ise Furkan A. evlerinde ziyaret edildi. Öğretmenleri ile ilk kez tanışan çocuklar sandığın içerisinde yer alan materyalleri öğretmenleri ile inceleyerek zaman geçirdi. Çocukların anne ve babaları süreç hakkında bilgilendirilerek "Benim Oyun Sandığım" ile geçirecekleri eğitim konusunda öğretmenleri ile nasıl sürekli iletişimde kalabileceklerine ilişkin istişarede bulunuldu.

Sene sonuna dek her ay ziyaret edilerek ders etkinliği yapılacak çocuklara, öğretmenlerin çeşitli görev vererek onların eğitimini sürekli kılması hedefleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.