Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru, söyleşi için şiir yazdı 

Eğitim

Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru, "Osmaniye Okuyor" projesi çerçevesinde “Masal Şiir Okurmuş” konulu kitap okuma sevgisi üzerine bir söyleşi yaptı. 

Doğru, ikiz çocuklarının bulunduğu, aynı zamanda velisi olduğu Türkmenbeyi İlkokulunun davetine icabet etmeyi vazife bildiğini belirterek şunları söyledi: 

“ Kitap okuma konusunda onlara bir sunum hazırlarken bir de onların seviyesine uygun bir şiir yazayım dedim. Bu vesileyle kitap okuma sevgisini anlatan ‘Kitapların Şiiri’ adlı bir metin çıktı ortaya. Çocuklarımın arkadaşlarına bir farklılık olsun, istedim. Şiirde 'Keloğlan, Nasrettin Hoca, Alice Harikalar Diyarı, Küçük Kara Balık, Bestami Yazgan' gibi çocuk edebiyatının kıymetlilerine değindim. Çocuklara eğilmeye, onların diliyle konuşmaya çalıştım". 

Ayrıca Doğru, bu sayede çocuk edebiyatı alanında ürün vermenin zevkli tarafını gördüğünü söyledi. Öğrencilerle birlikte söyleşiye katılan velilere de bir araya gelen Doğru, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı olan ve aynı zamanda editörlüğünü yürüttüğü Güneysu dergilerini armağan etti. 

Öğrencilere de “Güneysu dergilerini şimdilik anne ve babalarınız, abla ve ağabeyleriniz okusun. Sonra siz de okursunuz” dedi. Bu arada dergileri imzalatmak isteyen öğrencileri de kırmadı. 

Okul Müdürü Ahmet Fevzi Öztürk, söyleşinin "Osmaniye Okuyor" projesine olumlu bir katkı sağlayacağını söyleyerek “Özellikle velilerimizin de öğrencilerle beraber kitaplar okuyarak bu projede yer almalarını arzu ediyorum. Bir yazarın öğrencilerle bir araya gelmesinin onların okuma serüveninde unutulmaz bir kare olarak yer alacağını düşünüyorum. Bu vesileyle Ahmet Doğru Hocamıza katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.