Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Farabi Anadolu Lisesi Münazara Günleri

Eğitim

Osmaniye'de Farabi Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından organize edilen ve her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen münazara turnuvaları başladı.

Okulda eğitim gören tüm kademe sınıfları arasında periyodik olarak düzenlenen "Farabi Anadolu Lisesi Münazara Günleri" toplantı salonunda devam ediyor. 

Modern münazara eğitimleri ile başlayan süreçte öğrenciler karar alma becerilerini sağlayarak eleştirel ve sorgulayıcı iletişim dilini geliştiriyor. 

İlave olarak empati, saygı, hoşgörü,tartışma kültürü ve işbirliği becerilerini kazanıyor. Bu kazanımlar ile kendilerini geliştirme noktasında emin adımlarla ilerleyen öğrenciler ayrıca YEŞİLAY'ın her yıl organize ettiği Münazara Turnuvalarına da kendilerini hazırlamış oluyorlar. 

Etkinliğe dair bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Kaynar, "Turnuvamızın bizlere kazandırdığı temel değerler vardır. Bunların en başında gelen ise sağduyulu şekilde tartışma kültürünü kazanmaktır. Biliriz ki ülkelerin gelişmişlik seviyesinin göstergelerinden birisi de budur. Bu kültüre sahip nesilleri yetiştirmekte bizlere düşüyor. Okulumuzda hoşgörü, empati ve saygı kültürünü kazandırmak ise asli sorumluluklarımızdandır. Turnuvalarımızı ciddiyetle önemsiyoruz. Bu noktada emek veren tüm öğretmen ve değerli öğrencilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.