Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kız Meslek Lisesinde günlük 20 bin ekmek üretilecek

Eğitim

Osmaniye'de Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde el değmeden günlük 20 bin ekmek üretim kapasiteli endüstriyel ekmek fırını kuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak,Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Albak'a ziyaretinde Mesleki Eğitim Şubesinden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nasıf Önder eşlik etti.

Okul bünyesinde kurulan endüstriyel ekmek fırını hakkında bilgi veren Müdür Sibel Altun, şunları kaydetti;

"Okulumuz bünyesinde bulunan Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında üretim tesisi olarak 14.03.2022 de, günlük 20000 ekmek üretim kapasiteli güncel teknolojik cihazlar ile donatılmış el değmeden, hijyenik olarak üretim yapacak, endüstriyel ekmek fırını 400m2 lik bir alana kurulmuştur. Bu tesis içerisinde bir adet endüstriyel fırın, 1 adet un eleme makinesi, 1 adet hamur yoğurma makinesi, 1 adet su soğutma cihazı, 1 adet su dozajlama cihazı, 2 adet hamur kesme ve tartma makinesi, 1 adet hamur çevirme makinesi, 1 adet hamur dinlendirme makinesi, 1 adet şekil verme makinesi, 1 adet hamur dinlendirme makinesi, 1 adet buhar kliması, 1 adet ekmek paketleme makinesi ve üretim için gerekli diğer araçlar yer almaktadır.

Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; Bakanlığımızın desteği, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak'ın teklif ve teşvikleri ile yapılması planlanan işletme Belediye Başkanlığı ve İl Tarım Müdürlüğünden gerekli izinler alınarak, bir fabrika tarzındaki tesisimizde gıda mühendisi denetiminde, okulumuzun Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğretmenleri kontrolünde öncelikle kamu kurumlarının olmak üzere şehrimizin ekmek ihtiyacının giderilmesine katkı sunmayı, aynı zamanda öğrencilerimizi de üretim ortamında etkin çalışmalarını sağlayarak onları iş piyasasına ve gelecekte seçecekleri alana donanımlı bir şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz."

Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak "İlimiz genelinde tüm mesleki liselerimizin niteliğini her geçen daha da üste taşıyoruz, daha da taşımaya devam edeceğiz. Nitelikli iş gücünün sağlanması buralardan geçiyor. Bu bilinçle emek sarf eden tüm paydaşlarımıza, yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize ülkemiz ekonomisine sunduğu ve sunacakları katkı için teşekkür ediyorum." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.