Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Namık Kemal Ortaokulu Ahmet Doğru'yla Güneysu Dergisi Okuyor 

Eğitim

Osmaniye Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri "Osmaniye Okuyor" projesi çerçevesinde Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru'yla “Kitap Okuma Sanatı” konulu söyleşide buluştu. 

Ahmet Doğru, “Kitap Okuma Sanatı” konulu söyleşide: " ISBN (Uluslararası Standart Kitap Numarası) kaydında 2020 yılı verilerine göre 142 milyon kitap var ve her yıl 2,2 milyon yeni kitap ekleniyor. Kitap devasa bir umman, seçici ve hızlı bir okumayla ilgi alanımızı belirleyip nitelikli kitaplara bir an önce ulaşmamız gerek. Ne kadar çok okur ne kadar çok kitapla karşılaşırsak hem bilgi hem kültür olarak donanımız o derece artar" dedi.

Öğrencilerle sohbet eden Doğru, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’nin yayın organı olan ve aynı zamanda editörlüğünü yürüttüğü Güneysu dergilerini armağan etti. “Bu dergilerin okuma serüveninize katkı sunmasını dilerim” diyen Doğru, dergileri de imzaladı. 

Bu tür etkinliklerin öğrenciler için güzel bir deneyim olduğunu belirten Okul Müdürü Murat Çolak, söyleşinin "Osmaniye Okuyor" projesine olumlu bir katkı sağlayacağını ifade etti. Osmaniyeli yazarın okullarını ziyaretinden memnun kaldıklarını belirten öğrenciler de okul idaresine, öğretmenlerine ve kendileriyle söyleşiye gelen Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru'ya teşekkür ettiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.