Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Öğrencilerin öğrenme stiline dikkat çeken eTwinning Projesi: “Her Birey Öğrenir”

Eğitim

Osmaniye Farabi Anadolu Lisesi “Her Birey Öğrenir” Projesiyle öğrencilerin öğrenme stiline dikkat çekiyor.

Türkiye’nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği “Her Birey Öğrenir” eTwinning Projesi çalışmaları devam ediyor.

Kasım ayında başlanılan projede öğrencilere bir şey öğretirken her birinin ayrı bir öğrenme stili olduğuna dikkat etmek ve bu konuda duyarlı olmak amaçlanıyor. 4 ay sürecek olan projede, çevre farkındalıklarından film gösterimlerine, fotoğrafçılık etkinliklerinden okul dışarıda günü etkinliklerine kadar birçok alana dokunuluyor.

Ortaöğretim çağındaki öğrencilerin yer aldığı projede, Osmaniye’yi temsilen Osmaniye Farabi Anadolu Lisesinde görev yapan Felsefe Grubu Öğretmeni Nail Alataş temsil ediyor.

Alataş proje hakkında şunları kaydetti;

”Her çocuk, fiziksel, duygusal, sosyal ve entelektüel anlamda benzersiz bir kişiliğe sahiptir. Zamanla hepimizde yok olan bir güzel özellikle doğar. Kimisi kendisini en iyi ifade etmek için resim yaparken kimisi kelimelere ya da müziğe başvurur. Kimisi haritaları ezberlemekten, kimisi hesaplamalar yapmaktan hoşlanır. Bu nedenle, her çocuk, gelişim süreçleri boyunca, kendilerine özgü yetileriyle ele alınmalıdır. Öğrenme süreçlerinde de bu durumu dikkate almak, çocukların kendilerini güçlü bir şekilde ifade ettikleri yolları bulmaları bilişsel ve psikomotor becerilerini en iyi şekilde geliştirmeleri açısından önem taşır. Bu noktada Farabi Anadolu Lisesi olarak bu konuya dikkat çekiyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.