Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ'de "Habercilikte İlkeler ve Yeni Yönelimler” Paneli

Eğitim

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından “Habercilikte İlkeler ve Yeni Yönelimler” başlıklı yerel medya paneli düzenlendi.

İki gün devam panel, Rektörlük Büyük Salonda yerel medya temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Panelde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadiye Deniz, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikail Batu, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Petek Durgeç ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Simge Deniz Demirel sunum yaptı. 

Tüm konuklara ve katılımcılara teşekkür eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Dördüncü güç olan medya günümüzde dördüncü güç olmaktan çıkıp kapitalizmin gelişmesi ile birlikte tekeller, monopoller siyasal anlamdaki güçler daha özgürlükçü ve iktidarların dışında yer alan beşinci güç haline geldi. Sosyal medya ve internet medyası dediğimiz güç ortaya çıktı. Bu daha güçlü bir biçimde tüm toplumları etkilemeye başladı. Tabiki bu şekilde olduğunda bir takım sorunlar beraberinde geliyor. Bu panelde bu sorunlar aydınlığa kavuşacak diye düşünüyorum." dedi.

Panelinin birinci oturumunun sonunda Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve Önder Gazeteciler Cemiyeti Başkanı adına Mehmet Aksoy tarafından değerlendirme oturumu gerçekleştirildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, “Yerel basının; yerel yönetimler ve yerel dinamikler için çok önemli olduğunu biliyoruz. İnternet siteleriyle ilgili Mecliste bir yasa taslağı var. Biraz incelediğimizde internet gazeteciliği tanımı tanımı ve bu işle uğraşan kişilerin biraz daha rahatlayacağını görüyoruz. Ayrıca yazılı basının biteceğine inanmıyorum, belki sayıları azalacak ama nitelikli olanlar ayakta kalacak” dedi.

Panelin ilk günü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadiye Deniz, ‘Dijital Gazetecilik ve Unutulma Hakkı’, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikail Batu, ‘Sosyal Medya ve Metaverse’, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Petek Durgeç, “Türkiye’de ve Dünyada Yerel Basın”, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Simge Deniz Demirel ise “Habercilikte Yeni Yaklaşımlar” başlıklı sunum yaptı. 

İkinci günde ise Dr. Öğretim Üyesi Petek Durgeç, ‘Geleneksel Gazetecilikte Haber Yazma, Basın Bülteni Hazırlama’ ile ‘Haber Fotoğrafçılığı’, Prof. Dr. Şadiye Deniz, ‘Dijital Gazetecilikte Haber Kaynakları’ (SEO, Sosyal Medya), Doç. Dr. Mikail Batu, ‘Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi’ ve ‘Sosyal Medyada Algı Yönetimi’ ile Dr. Öğretim Üyesi Simge Deniz Demirel, ‘Dijital Gazetecilikte Veri Kullanımı’ ve ‘Habercilikte İnfografik’ başlıklarında sunumlar yaptı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.