Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ, OSB'de "Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinasyon Ofisi" açtı

Eğitim

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından Organize Sanayi Bölgesinde "Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon Ofisi" açıldı.

Osmaniye Valiliği sahipliğinde yürütülen Osmaniye İş Geliştirme Merkezi Projesi kapsamında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesinde kurulan Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) binasında OKÜ tarafından Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon Ofisi açıldı.

Ofisin açılışına OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü ve aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, İŞGEM Müdiresi Bilgen Gaye Yalpa, OSB temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversite-Sanayi Koordinasyon Ofisi'miz ile OKÜ ve sanayi firmaları arasında araştırma ve geliştirmeye dayalı işbirliklerinin kurulmasını ve geliştirilmesini, Üniversitemizin bilimsel kaynaklarını sanayiye aktararak, bunun ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmayı, fikir aşamasındaki ve mevcut projelerin hızlı bir şekilde sanayiye yönlendirilmesini, farklı ölçeklerdeki firmaların teknik ihtiyaçlarını gereken Ar-Ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, Üniversitemizdeki akademik araştırmacılar ile sanayiyi bir araya getirmeyi ve böylece sürdürülebilir iş birliklerini sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin sanayi sektörünün içinde yenilikçi fikirler üretme noktasında daha etkin olacaklarını ve sanayi kuruluşları ile daha güçlü bağlar kuracaklarını düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte Üniversitemiz öğrencilerinin ve mezunlarının sanayi firmalarının çeşitli projelerinde yer alabilmeleri için çalışmalarımızı ve işbirliklerimizi artıracağız. Böylelikle hem sanayinin insan kaynakları ihtiyacına hemde öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.