Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye BİLSEM öğrencileri Karaçay adlı e-dergi çıkardı

Eğitim

Osmaniye Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyat biriminde yaptıkları etkinliklerden hareketle bir e-dergi çıkardılar. 

Türk Dili ve Edebiyat öğretmenleri Ahmet Doğru’nun editörlüğünde çıkan dergide yazdıkları şiir ve öykülerin yanı sıra şiir resimleme, matematikte sayıların hikâyesi, Osmaniye tarihi, resim ve fotoğraf… gibi çalışmalar da yer almış. Bunun yanı sıra dergide Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezinin aldığı il birinciliği, Türkiye birinciliği ve dünya birinciliği ödüllerin haberlerine de yer verilmiş.

Üç ayda bir yayınlanacak olan e-dergide, dijital imkânlar ölçüsünde, kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına yer verecek. Derginin sahibi ve yazı işleri müdürlüğünü Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi adına Merkez Müdürü Cuma Ali Kılıç, genel yayın yönetmenliğini Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ahmet Doğru, yayın kurulunu BİLSEM öğrencileri ve danışma kurulunu BİLSEM öğretmenleri yürütüyor.

İlk sayı için duygularını dile getiren derginin editörü Ahmet Doğru: “Öğrencilerimle Karaçay adını özellikle seçtik. Karaçay’ımız Osmaniye’mizin bereketi, e-dergimiz de merkezimizin bereketi olsun istedik. E-dergimiz de Karaçay gibi çağıl çağıl aksın, sözün berraklığını, resim ve fotoğrafların ışıltısını taşısın istiyoruz. İlk sayımız bir örnek oldu, bundan sonraki sayıların daha güzel olacağını düşünüyorum” dedi.

Merkez Müdürü Cuma Ali Kılıç da “Merkezimiz adına yapılan her çalışmayı heyecanla karşılıyor, alkışlıyorum. Gönül isterdi ki dergimizi matbu da çıkarabilsek, şimdilik imkânlarımız bu ölçüde. İnşallah ileride, imkânlar ölçüsünde, dergimizi matbu olarak da yayınlarız. Yazılı materyaller kalıcı olur, dergi çalışmasıyla yapılan çalışmalar hem kalıcı olacak hem de daha geniş kitlelere ulaşacak. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.