Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

TÜBİTAK'ın seçtiği OKÜ'lü akademisyen Japonya’da Türkiye'yi temsil edecek

Eğitim

Japonya’da yapılacak olan 14. Hope Toplantısı’na, TÜBİTAK tarafından Türkiye'yi temsilen OKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir’in katılımı uygun görüldü.

OKÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm DEMİR, 27 Şubat - 3 Mart 2023 tarihleri arasında Japonya/Tsukuba’da gerçekleştirilecek olan ve Asya, Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü sahipleri ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedefleyen 14. Hope Toplantısına katılacaktır.

Japonya Bilimi Geliştirme Topluluğu (Japan Society for the Promotion of Science, JSPS) tarafından düzenlenen toplantıya 20 ülkeden 100 dolayında gelecek vadeden başarılı genç bilim insanı katılım sağlayacaktır. Toplantıda genç bilim insanları, Nobel Ödülü sahibi seçkin bilim insanlarıyla tanışma ve kendilerini tanıtma imkânı bulacaklardır. Türkiye'den 14. HOPE Toplantısı'nda TÜBİTAK tarafından seçilerek Japonya Bilimi Geliştirme Topluluğu'na önerilen iki genç bilim insanı ülkemizi temsil edecek.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm DEMİR, TÜBİTAK BİDEB tarafından desteklenecek toplantıya "2 Boyutlu Metal-borid malzemelerinin sentezi ve enerji depolama uygulamaları" başlıklı projesi göz önünde bulundurularak aday gösterilmişti. 

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "Nobel Ödülü sahipleri ve diğer seçkin bilim insanlarını bir araya getiren 14. Hope Toplantısı’nda ülkemizi ve üniversitemizi başarıyla temsil edeceğine inandığım öğretim üyemizi, bizlere bu gururu yaşattığı için tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.