Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Türkiye’nin İlk Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi Osmaniye Dede Korkut İlkokulunda açıldı

Eğitim

Dede Korkut İlkokulu’nun Ekolojik Oyuncak Kütüphanesinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Karabulut, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Yılmaz, okul bahçesini kendisini karşılayan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Samet Aybaba Spor Lisesi Bando Ekibinin gösterisiyle başlayan programın devamında Dede Korkut İlkokulu Folklor Ekibi ve Kafkas Ekibi gösterilerini sergiledi.

Programın devamında Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Karabulut, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak Ekolojik Oyuncak Kütüphanesinin açılışını yaptılar.

Hayırlı olsun dilekleri ile Kütüphaneyi açan Vali Yılmaz, daha sonra Kütüphanede incelemelerde bulunarak, çocuklarla sohbet etti. Çocuklarla birlikte oyuncak boyayan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, çocuklarımıza başarılı bir gelecek diledi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, program sonunda yaptığı konuşmada, “Dede Korkut İlkokulumuzda Ekolojik Oyuncak Kütüphanemizin açılışını yaptık. Kütüphanemiz Türkiye’de bir ilk. En önemli özelliği bütün oyun malzemelerinin doğal olması, hiçbir kimyasal ürün yok. Kütüphanemizin yapılmasında emeği olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Dede Korkut İlkokulumuza, Osmaniye Korkut Ata Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çok mutlular, çok güzel bir ortam olmuş.“ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.