Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Valiliği'nden ağır hasarlı binalar hakkında duyuru

Genel

06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem sırasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca yürütülen kesin hasar tespit ve itiraz hasar tespiti çalışmalarının neticelendiği ve sonuçlarının mahallinde ilan edilmesi için Valilik, Kaymakamlıklar ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirildi.

Hasar tespit raporları yer alan, yapılacak asıl işlemlere esas olmak üzere, fen kurulları tarafından düzenlenen teknik mahiyetteki hasar tespit raporlarını, mahalli ilan tarihinden itibaren otuz gün içinde itiraz edilebilir ve hasar tespit raporları ancak asıl işlemle birlikte dava konusu edilebilir hükmü gereğince itirazı yapılmayan ağır hasarlı yapıları 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun'un 13. Maddesinin a bendinde yer alan "Arazinin tehlikeli durumu ve binaların göründüğü hasar bakımından yıktırılması ve boşaltılması gerekenler hakkında o il ve ilçenin en büyük mülki amirine ayrı bir rapor verilir.

Bu makamlarca böyle binalar derhal boşaltılır. Yıkılması gerekenler için en çok 3 gün süre verilerek tehlikenin giderilmesi sahiplerine bildirilir. Mahallinde sahibi bulunmadığı takdirde durum mahalli vasıtalarla ilan edilmek suretiyle bildiri yapılmış sayılır." hükmü gereğince gerekli güvenlik önlemlerini alınarak boşalttırılmasını ve yıktırılması hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.