Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

11 engelli İŞKUR aracılığıyla Tosçelik'te işe yerleşti

Gündem

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tosçelik, İŞKUR aracılığıyla 11 engelliyi istihdam etti.

Tosçelik firması, İŞKUR aracılığı ile engelli iş arayanlarla bir araya gelerek iş görüşmesi gerçekleştirdi. 

İŞKUR hizmet binasında yapılan iş görüşmesi sonucunda firma yetkilileri 11 kişiyi fabrika bünyesinde işe yerleştirerek istihdama kazandırdı. İş görüşmesi, firma yetkilileri ile İŞKUR’da görevli engelli İş Koçlarının iş arayanlarla bire bir görüşmesiyle gerçekleştirildi.

İŞKUR, 2018 yılından itibaren engelli vatandaşlarımıza yönelik ‘İş Koçluğu’ modelini hayata geçirerek ‘Her Engellinin Bir İş Koçu Olacak’ anlayışıyla hizmetlerini geliştirdi. İŞKUR, bu anlayışla engellilerin ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi tespit ederek işgücü piyasasına geçişlerine destek olmakta ve kalıcı istihdamlarının sağlanması amacıyla izleme mekanizmaları oluşturmaktadır.

İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, İŞKUR’un işverenlerle engelli iş arayanları buluşturarak engelli vatandaşlarımızı istihdama kazandırmaya devam edeceğini söyledi. 

Akkoyunlu, İŞKUR’a kayıtlı her engellinin bir “İş Koçu” olduğunu belirterek Engelli İş Koçluğu hizmetleri kapsamında engellileri kamu ve özel sektörde işe yerleştirmenin yanı sıra onlara iş arama becerileri ve mülakat teknikleri, mesleki yönlendirme, açık işler hakkında bilgi verme ve kurslara yönlendirme gibi hizmetleri yerine getirdiklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.