Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Osmaniye'de afetzedeleri ziyaret etti

Gündem

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında Osmaniye AFAD Kriz Merkezinde değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Toplantıya Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde Osmaniye AFAD Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ,görevli personele fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bakan Bozdağ, toplantının ardından, beraberinde Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ile birlikte Konteyner Kentte incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, "Osmaniye'mizde deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak, vatandaşlarımızın yerleştirilmesi, barındırılması ihtiyaçlarının karşılanması ve diğer konularda neler yapıldığını hem mahallinde görmek hem de adalet hizmetlerinin Osmaniye'mizde nasıl işlediğini gözlemlemek maksadıyla Osmaniye'mize geldik. Gördük ki Osmaniye'mizde afet sonrası başarılı bir koordinasyon çalışmasıyla enkazların kaldırıldığı, vatandaşlarımızın kimliklendirilmesi işlemleri, ailelerine teslim edilmesi, sağ ve salimen kurtarılması ve diğer konularda önemli çalışmalar yapıldığını gördük. Konteynırlar yerleştiriliyor, buraya yerleşen vatandaşlarımızı ziyaret ettik, ihtiyaçlarını sorduk, hepsi konteynırlardan memnunlar, Devletine güveniyorlar, Sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyorlar ve bu ihtiyaçlarının giderileceğine en kısa zaman içerisinde de kalıcı konutlara kavuşacaklarına olan inançlarını ifade ettiler. Biz de kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ifade ettik. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde Cumhurbaşkanımızın da söz verdiği gibi 1 yıl içerisinde Osmaniye'mizde de deprem mevzuatına uygun, depreme dirençli, sağlıklı, kalıcı, daha güvenli konutları yapmak suretiyle vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Eşyalarını da kendilerine vererek daha iyi imkanlarda yaşama fırsatını onların önüne koyacağız. Osmaniyeli kardeşlerimiz de bunu bilsinler. Şu anda Osmaniye'de yeni konutların yapılacağı alanda tespit edilmiş, TOKİ de buraya ihalesini yakında yapıp başlayacaklar. Önümüzdeki Mart ayı içerisinde inşallah burada da konutları da hak sahiplerine teslim etme imkanımız olacaktır. Tekrar Osmaniye'mize geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha böyle bir felaketi Osmaniye'mizde de başka hiçbir yerde de göstermesin diye dua ediyorum."diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.