Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Adana’da ‘Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?’ paneli düzenlendi

Gündem

Adana’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği iş birliği ile ‘Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir?’ paneli düzenlendi.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Yönetim Kurulu ve bazı üyeler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği işbirliğinde "Yerel Medya Buluşmaları-2022" çerçevesinde düzenlenen dezenformasyonla mücadele konulu panele katıldı.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir başkanlığındaki heyet, Adana’da bir otelde düzenlenen panelde çevre illerdeki meslektaşlarıyla buluştu.



Osmaniye Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç’un da katıldığı panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Panelin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut yaptı.

Dezenformasyonla mücadelenin önemli olduğunu bu anlamda basın camiasına büyük görev düştüğünü ifade eden Turgut, “Hakikatin temsilcisi basın mensupları olarak sağlıklı ve güvenilir haberlerle demokrasiyi güçlendirmek hayati bir fonksiyon içermektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in işaret ettiği üzere; Türkiye Yüzyılı, iletişimin de yüzyılı olacaktır. İletişim Başkanımız Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun Bey’in öncülüğünde yola çıkan İletişim Başkanlığımız, Türkiye’nin küresel çapta barışçıl ve sürdürülebilir politikalarla daha güzel bir geleceğin inşasına katkı sağlamak üzere var gücüyle çalışmaktadır’’ dedi.

Turgut, yeni yüzyılda basın camiasının bilgi terörüyle de büyük sınav vereceğine dikkat çekti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin hayata geçtiğini ifade eden Turgut, “Değerli basın mensuplarımızın ortaya koyacağı hassasiyet ve özverili çalışmayla bilgi terörünü yenmemize, dezenformasyonla mücadelemizde en önemli güç kaynağımız olacaktır” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, sosyal medyada daha fazla takipçi, beğeni kazanmak için sürekli bir dezenformasyon yayan hesaplar olduğunu vurguladı.

Sorunların ortak olduğunu ve birlikte mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Kardaş, “Gazetecilik mesleğini, gazetecilerin yaptığı bu güzide mesleği bir şekilde baltalayıp bundan prim sağlamaya çalışıyorlar. Bu mesele hepimizin ortak problemi, sorunudur. Bunu birlikte aşabiliriz. Bizim üzerimize düşen, yani dezenformasyonla mücadelenin merkezi olarak üzerimize düşen bazı şeyler var. Hızlıca hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Programda, Medya Derneği Başkanı Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş ve Daily Sabah Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik de sunum gerçekleştirdi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.