Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

AGD-MGV, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan hadsizliği protesto edecek

Gündem

AGD-MGV, İsveç’te gerçekleştirilen Kur’an yakma hadsizliğine karşı bu akşam yatsı namazından sonra Envar-ül Hamit Camii’inde basın açıklaması düzenleyecek.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Milli Gençlik Vakfı (MGV), İsveç’te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kur’an yakma hadsizliğine karşı eylem planı kararı aldı. İlk olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Osmaniye de basın açıklaması düzenleniyor.

AGD-MGV Osmaniye Şube Başkanı Alpaslan Yıldırım, İsveç’e ve Batı dünyasına seslenerek “Buradan haykırıyoruz; Allah’ın nurunu söndüremezler! Bizler Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam’ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam’a uzanan elleri kırmasını da biliriz!” dedi. 

Anadolu Gençlik Derneği, sosyal medya üzerinden de #EnGüzelCevapKuran hashtagiyle eylem düzenleyerek Kur’an yakma hadsizliğini dünya gündemine taşıdı.

AGD-MGV Osmaniye Şube Başkanı Alpaslan Yıldırım çağrıda bulunarak, “Dursun bu hayasızca akın! 24 Ocak 2023 Salı günü Osmaniye Merkez Envar-ül Hamit Camiinde yatısı namazında buluşma ve basın açıklaması programına tüm halkımız davetlidir.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.