Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Alibekiroğlu, DOĞAKA Genel Sekreterliğine asaleten atandı

Gündem

DOĞAKA Genel Sekreterlik görevini vekaleten yürüten Oğuz Alibekiroğlu, Genel Sekreterlik görevine bakanlık onayıyla asaleten atandı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansında boş olan Genel Sekreterlik makamına, bir süredir vekaleten görevde bulunan Oğuz Alibekiroğlu atandı. DOĞAKA'dan yapılan açıklamada; "Ajansımızda açık bulunan Genel Sekreterlik görevini bir süredir vekaleten yürütmekte olan Oğuz Alibekiroğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakanlık Makamının onayları ile aynı göreve asaleten atanmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

Oğuz Alibekiroğlu kimdir? 

1978 yılında Osmaniye’de doğdu. 

İlk ve ortaöğrenimini Osmaniye ilinde tamamladıktan sonra 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde başladığı lisans eğitimini 2000 yılında tamamladı. 

2001 yılında İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda İl Planlama Uzman Yardımcısı olarak başladığı meslek hayatına 2005 yılından itibaren İl Planlama Uzmanı olarak devam etti. Bu süre içerisinde, İLEMOD ve İKİS projelerinde yer alarak aynı zamanda Tek Adımda Yatırım Bürosu’nda görev aldı. 

2010 yılında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nda uzman olarak göreve başladı. 2010-2014 yılları arasında Sektörel Destekler ve Programlama Birimi, 2014-2021 yılları arasında Program Yönetim Birimi Birim Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde, Bölge Planı ile çeşitli konularda analiz ve planlama çalışmaları ile çeşitli destek programlarının hazırlık ve uygulama çalışmalarında yer aldı. 

2021 yılı Temmuz ayında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirildi. Genel Sekreter Vekili iken aynı zamanda Turizm Destinasyon Birimi Birim Başkanı olarak görev yaptı. 

Nisan 2022'den itibaren Genel Sekreterliğe asaleten atandı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.