Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Alkol satan işletmelerden içki numuneleri alındı

Gündem

Osmaniye'de sahte alkol üretiminin önüne geçmek için farklı işletmelerden alkollü içki numuneleri alınarak laboratuvara gönderildi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ilimizde gıda denetimlerinin 2022 yılında da tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Pandemi başlangıcından bu yana koronavirüsle mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerin yanında, her yıl riske dayalı denetimler ve Bakanlığın oluşturduğu numune alma planı kapsamında denetimler ilimizde tüm üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde titizlikle devam ettiği vurgulandı. 

Günümüzde artan sahte alkol üretiminin önüne geçmek için farklı işletmelerden alkollü içki numuneleri alınarak Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliğine uygunluğunun tespiti için yetkili laboratuvara gönderilirken aflatoksin kontrolü için yer fıstığı numunesi ve aktif farmasotik bileşen analizi için alkolsüz içecek numuneleri de alındı.

Numunelerin analiz sonucunun Türk Gıda Kodeksine aykırı olması durumunda işletmeye 5996 sayılı kanun kapsamında yasal işlem uygulanacağı bildirildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.