Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Anadolu kadınının duygularına tercüman olan oyalar sergilendi

Gündem

Osmaniye'de "Toroslardan Amanoslar'a Gönül Dili Oyalarımız" sergisi açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteği ve Adana Olgunlaşma Enstitüsü organizasyonunda hazırlanan sergi Cebeli Bereket Kültür Merkezinde sergilendi. 

Adana Olgunlaşma Enstitüsünde; iğne, mekik, tığ ve firkete oyası olarak tablolarda, kıyafetlerde yaka iğnesi ve kolyelerde tasarlanıp uygulanan ürünler, Cebeli Bereket Kültür Merkezi fuaye'sinde (alan) beğeniye sunuldu. 



Osmaniye’deki bazı kurum ve kuruluşlar ile çok sayıda vatandaşların katıldığı sergi büyük ilgi gördü. Oyaları tek tek inceleyip sergiyi gezenler arasında bazı ziyaretçiler, ‘’Türk danteli olarak da bilinen oyaların zarifliği, yaratıcılığı, güzelliği ile Anadolu kadınının duygularına tercüman olmuştur..’’ şeklinde görüş belirtti.



Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Ayşegül Beşlioğlu, sergi sayesinde iğne ve boncuk oyaların geçmişi bugüne taşınarak geleneksel Türk el sanatları içerisinde önemli bir yeri olan oyanın kültürel hafızalardaki tazeliğini korumasının amaçlandığını belirtti.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdür V. Mehmet Tor ise ‘’Kendine özgü çeşitliliğe sahip oyalar bir kültür zenginliğidir. El emeği, göz nuru bu zenginliği yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak da bizim görevimizdir.’’ ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini de belirten Tor, serginin Adana Olgunlaşma Enstitüsü ve Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlendiğini vurguladı. Tor, sergiye gösterilen ilgiye teşekkür edip memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.