Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Baro Başkanı Karakoç, basınla buluştu

Gündem

Osmaniye Baro Başkanı Av. Mehmet Karakoç, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Uyuşturucu sorununun şehrin en büyük meselesi olduğunu belirten Karakoç, deprem riskine karşı evlerin düzenli denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Osmaniye'de etkili olan ve toplumu derinden etkileyen sorunlara dikkat çekmek amacıyla Osmaniye Baro Başkanı Mehmet Karakoç, kentteki basın mensuplarıyla bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Bu buluşma, hem basınla ilişkileri güçlendirmek hem de kentin meselelerini kamuoyuna daha etkin bir şekilde duyurabilmek için önemli bir adım oldu.

Karakoç, kahvaltının ardından gerçekleşen basın toplantısında avukatlık mesleğinin gün geçtikçe popülerleştiğini, ancak bu ilgi artışına rağmen her avukatın kendi ofisini açma şansının olmadığına vurgu yaptı.

Özellikle genç avukatların karşılaştığı zorluklara dikkat çeken Karakoç, Baro olarak bu soruna çözüm üretmek adına "Uyum Ofisi"ni hayata geçirdiklerini belirtti. Bu ofisin, ofis açma imkanı bulamayan avukatların çalışmalarını sürdürebilmeleri adına büyük bir fırsat olduğunu ekledi. 

Osmaniye'de ve Türkiye'nin birçok ilinde Suriyeli geçici sığınmacılara verilen hukuki destek konusuna da değinen Karakoç, bu hizmetin Osmaniye'de daha önce verilmediğini, ancak kendi yönetimleri döneminde bu eksikliği gidermek için harekete geçtiklerini ifade etti. 

Kentin en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu meselesine de değinen Karakoç, uyuşturucu sorununun sadece asayişle ilgili bir mesele olmadığını, toplumun tüm kesimlerini etkileyen, aileyi ve kamu düzenini tehdit eden bir sorun olduğunu belirtti. Baro olarak, bu konuda halkı bilinçlendirme görevlerini yerine getireceklerini ve bu bağlamda mahalle mahalle gezilerek bilgilendirme faaliyetlerinin yapılacağını açıkladı. 

Osmaniye'nin deprem riski taşıyan bölgeler arasında yer aldığını vurgulayan Karakoç, bu riskin önüne geçebilmek adına evlerin düzenli olarak denetlenmesinin önemini vurguladı ve bu konuda atılacak adımların toplumun güvenliği için kritik olduğunu belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.