Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Borsayı geleceğe taşımak, Osmaniye’yi ürünleriyle markalaştırmak istiyor

Gündem

Osmaniye Ticaret Borsası Başkan Adayı Mehmet Sadi Binboğa, kentteki basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Toplantıya Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Osmaniye’yi Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Çolpan ile yaygın ve yerel medya mensupları katıldı.

Yeni ve yenilikçi yönetim anlayışıyla borsayı geleceğe taşımak istediklerini belirten Mehmet Sadi Binboğa, Osmaniye’yi ürünleriyle simgeleştirip markalaştıracaklarını söyledi. 

Başkan adayı olma nedenlerini anlatan Binboğa, hedeflerinin Osmaniye Ticaret Borsası’nı Türkiye’nin en saygın ve en etkili borsalarından biri yapmak olduğunu belirtti. Binboğa, “Öncelikle bugüne gelene kadar bu bayrağı taşıyan her bir arkadaşıma yürekten teşekkür ediyorum. Ben gelinen noktayı küçümsemiyorum, ancak yeterli bulmuyorum. Osmaniye’nin dünyada tanınan bir fıstık markasına sahip olamamasına, üreticinin hakkını alamamış olmasını ve her şeyden önce bir yol haritasının hazırlanmamış olmasını kabul edemiyorum. Buradan tüm Osmaniyeli üreticilere ve Osmaniyeli hemşerilerime ifade ediyorum ki; Başta Yerfıstığı olmak üzere zeytin, zeytinyağı, çilek, hayvancılık ve hububatın üretimi ve tanıtımı yolunda katedilecek mesafe için önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak atılıma her biriniz şahit olacaksınız. Unutmayalım ki; Geçmişi değiştiremeyiz, ancak geleceği şekillendirebiliriz” diye konuştu.

“Güçlü Üye, Güçlü ve Etkin Borsa” parolasıyla hareket ettiklerine vurgu yapan Başkan Adayı Binboğa, “Üretim, istihdam ve ihracat odaklı çalışmalar yapacağız. Borsamızın çalışma alanlarını genişletecek, etkinliğini ve verimliliğini arttıracak; üyelerimize, üreticilerimize ve çiftçilerimize değer ve katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz. Ulusal ve uluslar arası hibe ve destek programlarından azami düzeyde faydalanmak için özel çalışmalar yapacağız. Bu hibe ve desteklerden üreticilerimizin, çiftçilerin ve üyelerimizin yararlanması için tüm girişimlerde bulunacak ve sonuç alıncaya kadar da bunların takipçisi olacağız” dedi.

Osmaniye’nin simge ve öne çıkan ürünlerinin markalaşmasına önem ve öncelik vereceklerini belirten Mehmet Sadi Binboğa, “Üyelerimizi markalaşmaya teşvik edecek ve bunlar için eğitimler vereceğiz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarına Borsa olarak da katılacak ve ilimizin ürünleri ile birlikte tanıtımını da yapacağız. Osmaniye Yer Fıstığı’nın tanıtılmasını Osmaniye Ticaret Borsası’nın asli görevi olarak görüyoruz. Ses getirecek ve büyük ilgi görecek tanıtımlar ve etkinlikler yapacağız. Osmaniye Yer Fıstığı Festivali’ne Borsa olarak öncülük edeceğiz. Zeytincilik ilimizde öne çıkan alanların başında geliyor. Osmaniye’yi Zeytin ve Zeytinyağı sektöründe Türkiye’de söz sahibi, dünyada tercih edilen bir konuma getirmek için ciddi adımlar atacağız. Yerli firmalarımızla kendi markalarımızı oluşturarak sektörde zirveye oynamak istiyoruz. İlimizin bunu başaracak imkânları ve potansiyeli var. Tüm paydaşlarla birlikte hareket ederek ortak adımlar attığımızda bunu sağlayabiliriz. Ürünlerimizin katma değerini arttırıp ihracat odaklı uygulamalarla üreticilerimize ve kentimize çok ciddi katkılar sağlayabiliriz. Biz buna yürekten inanıyoruz ve bunların gerçekleşmesi için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışacağız” şeklinde konuştu.

Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışını önemsediklerini ve benimsediklerini de ifade eden Binboğa, “Karar süreçlerine üyelerimizi dâhil edeceğiz. Üyelerimizin görüş ve önerileri yol haritamızda belirleyici ve yönlendirici bir unsur olacak. Onlara rağmen değil, onlarla birlikte yol alacağız. Tüm üyelerimizle her zaman ele ele, gönül gönüle olacağız. Üyelerimizden aldığımız güç ve destek, atacağımız güçlü ve kararlı adımların temelini oluşturacak.” diye konuştu.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Sadi Binboğa, seçimlerin Ticaret Borsası’na ve Osmaniye’ye hayırlı olmasını dileyerek, kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyum ve işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

Mehmet Sadi Binboğa kimdir?

1983 yılında doğdu. İlk, orta ve liseyi Osmaniye’de bitirdi. Beykent Üniversitesi İngilizce işletme ve uluslararası ticaret bölümlerinden aynı anda iki ana dal olarak mezun oldu. 9 Eylül Üniversitesi’nde işletme dalında yüksek lisans yaptı. 

Türkiye’de ilk ve tek yer fıstığının pazarlanmasındaki problemler ve çözüm yolları konusunda yüksek lisans tezi hazırladı. 

İngiltere’de İngilizce dil kursuna katıldı. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir.

15 yaşından beri aktif görev aldığı, yer fıstığı ve hububat ticareti yapan Binboğalar Tarım Ürünleri Şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.