Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Cumhur İttifakı Adayı Çenet basınla buluştu

Gündem

Cumhur İttifakı'nın Osmaniye Belediye Başkan Adayı İbrahim Çenet, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Karaçay Kafede düzenlenen toplantıya MHP’nin MYK Üyesi Ali Fuat Kardaş, AK Parti İl Başkan Vekili Adnan Bayram, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, merkez ilçe başkanları ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

Parti İl Başkanlarının selamlama konuşmasıyla başlayan programda daha sonra açıklamalarda bulunan İbrahim Çenet, davetlerine katılanlara teşekkür etti.

Ülkenin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her noktasında görev yaptığı ifade eden Çenet, şunları kaydetti:

“Osmaniye 6 Şubat depremiyle birlikte bölgemizden 11 ilden birisi olarak binden fazla insanımızı toprağa verdiğimiz ve aynı zamanda büyük bir acı yaşadığımız bir şehirdir. Bununla beraber ortaya çıkan sorunlar ve sıkıntılar oldu. Tabii bundan öncesi de yeni bir il olmanın genç bir il olmanın sancısını çeken bir il olarak da karşımızda duruyordu. Şimdi bakıyorsunuz sokaklarında bir taraftan doğalgaz kuruluşunun çalışma yaptığı bir taraftan Telekom'un çalıştığı, bir taraftan elektrik müessesinin çalışma yaptığı ve böyle bir ortamda koordinasyon iş güdümünün sağlanamadığı bir tablo ile karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. İnşallah bizler yönetici tecrübemizle deneyimimizle Osmaniye'mize kendi imzamızı atmak istiyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz işlerde 150 kilometre yol yapan ve bu yol üzerinde de özel idare imzamızı atarak insanımıza övünerek sunan bir gelenekten geliyoruz. İnşallah Osmaniye'de de bunu başaracağız.”

Çenet, kan dolaşımı durduğunda vücudun sıkıntıya girdiği gibi yönetim zafiyetleri yaşanan şehirlerde de sıkıntılar yaşanacağına dikkat çekti.

İşin, ehil insanlarla yapılmasının şart olduğunu vurgulayan Çenet, şöyle devam etti:

“Bu işi bilerek yapmak gerekiyor. İmar, kentsel iyileştirme, içme suları, altyapı, şehrin afetlere karşı dayanıklılığı gibi bütün bunları vizyon anlayışı çerçevesinde hayata geçirmek gerekiyor Bu iş deneyimli ve İşbilen kadrolarla usta bir belediyecilik gerektiriyor. Hamdolsun biz de 22 yıllık meslek deneyimimizle başarmış olduğumuz birçok görevle bunun üstesinden bugüne kadar geldik. Devlet büyüğümüz, memleketimizin yetiştirdiği ve medarıiftiharımız, sayın genel başkanımızın takdirleriyle sayın Cumhurbaşkanımızın aynı zamanda Cumhur ittifakı olarak bizlere desteklemesi ile huzurunuza geldik. İnşallah büyükşehir Osmaniye projeksiyonunu ortaya koymak istiyoruz. Bunun için de çalışıyoruz. Üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla, bakanlıklarımızla gücümüzü birleştirip Türkiye vizyonunda Osmaniyemizin, Osmaniye yüzyılını yaşamasını istiyoruz.” 

Çenet, kendisini işine adayan bir insan olduğunu anımsattı.

Osmaniye'nin ihtiyaç duyduğu yerel hizmetleri hızlı bir anlayışla yerine getirmek istediğin vurgulayan Çenet, “Kentimiz bulunduğu konumuyla önemli bir lojistik bölge olmaya aday bir sehirdir. Bu anlamda da ekonomimizi, dış ticaretimizi arttırmak için iktisat organize sanayilerle bunun üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Hükümetimizin gücüyle, yereldeki imkanlarımızın gücüyle biz Osmaniye'mizin ihtiyaç duyduğu yerel hizmetleri hızlı bir anlayışla yerine getirmek istiyoruz. Bugün Osmaniye belediyesi olarak İnşallah görevi 31 Martt'a devralırsak proje üretebilen, vatandaşına hizmet edebilen çalışan bir belediyecilik anlayışını hakim kılmak istiyoruz. Bu işin usta eliyle yapılması, doğru kadrolarla yapılması gerektiğine inanıyoruz. Osmaniye'de potansiyelinin çok güçlü olduğunu görüyoruz ve bu işi yapabilecek yetkinlikte olduğumuzda da inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.