Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmaniye'deki Deneyap Atölyesi'nin açılışını yaptı

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST Karadeniz’de aralarında Osmaniye'nin de olduğu yeni Deneyap Atölyeleri'nin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Osmaniye Gençlik Merkezi'nde faaliyet gösterecek Deneyap Atölyesinin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Osmaniye Gençlik Merkezi'ndeki açılış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Yaşar Sapmaz, Gençlik Hizmetleri Müdürü Kadir Dündar, Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel ve Gençlik Lideri Mehmet Özkan tarafından gerçekleştirildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TUBİTAK ve T3 Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen Osmaniye Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde, Ortaokul ve Lise seviyesinde toplam 160 genç üç yıl boyunca Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nano Teknoloji ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik ve Kodlama, Mobil Uygulama alanlarında eğitim alacaklar. 

Türkiye genelinde toplamda 100'e ulaşan Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile Geleceğin Teknoloji Yıldızları yetiştirilirken, Milli Teknoloji Hamlesi'nde de önemli bir adım atılmış olacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.