Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Dolandırıcılık çetesinin lideri Osmaniye’de yakalandı

Gündem

Muğla merkezli başlatılan dolandırıcılık operasyonunda 5 kişilik çetenin lideri Osmaniye’de yakalandı. 

Çete üyelerinin kendilerini devlet görevlisi gibi tanıtarak 15 Milyon Liralık vurgun yaptıkları öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; 5 kişiden oluşan çetenin üyelerinin kendilerini emekli kamu görevlisi, MİT görevlisi olarak tanıtarak Marmaris'te bulunan iş insanlarını, otel ve iş yeri sahipleri gibi esnafları ve diğer vatandaşları; devlet giderleri, şehit ailelerine yardım, dini derneklere yardım, arsa tapu işlerinde bürokratik yardım, yabancı şahıslar için dış işlerinden yardım, Libya operasyonu için çeşitli envanter masrafı yardımı adı altında yaklaşık 30 kişiden 15 milyon TL para topladığı iddiası üzerine Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Muğla ve Osmaniye’de eş zamanlı yapılan operasyon dahilinde örgüt lideri ve iş adamlarını ikna aşaması ve para transferleri konusunda dolandıran 5 kişilik çete yakalandı. Şahısların evlerinde yapılan aramada çok sayıda mermi, büyü kitapları, ajandalar, banka dekontları ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, toplanan paralarla ailesi ile lüks içerisinde yaşadığı belirlenen örgüt lideri H.H.S Osmaniye’de depremzedelere yardım adı altında yardım topladığı esnada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. 
Beş şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "kurulan örgüte üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından işlem yapıldıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri bilgisi edinildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.