Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Dr. Burhan İşliyen: Marifet insana ulaşmaktır, binaları çoğaltmak değildir

Gündem

Osmaniye'de merkez taşra buluşmaları programı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, faaliyetlerin yerinde görülerek katkı sağlanması amacıyla, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Atama II Daire Başkanı Uğur Yılmaz, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç, Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Kahraman katılımıyla “Merkez-Taşra Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Ahmet Şekip Ersoy kültür merkezinde düzenlenen buluşma programı Zafer Camii İmam-Hatibi Mahmut Durmuş tarafından okunan Kur’an- Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Ali Çakmak “Merkez taşra buluşmaları kapsamında ilimize teşrif eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen hocamıza ve Daire Başkanı hocalarımıza hoş geldiniz diyorum. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber Başkanlığımızın sunmuş olduğu ilkeler doğrultusunda Osmaniye’de hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen katılımcılara bir konuşma yaptı.

Osmaniye’de bulunmaktan duymuş olduğu memnuniyeti dile getirerek söze başlayan Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen; “Bugün yürütülen çalışmalarla ilgili bir toplantı yaptık. Yapmış olduğumuz toplantıda gördük ki Osmaniye’deki hizmet ve çalışmalar katkılarınızla çok güzel gidiyor. Daha güzeline de ihtiyacımız var, daha halisane olanına ihtiyacımız var, daha çoğuna ihyacımız var. Nüfusu beş yüz bini aşan, tamamına yakını mütedeyyin insanlardan oluşan Osmaniye’nin bir evinde, bir köyünde, bir ferdine, bir kadın veya bir erkeğe bir çocuğa dokunmadan dünyamızı terkeder, görev bölgemizi terkedersek bu vebalin altından kalkamayız.” dedi.

Dr. Burhan İşliyen sözlerinin devamında şunları belirtti “Biz insanları Allah’ın rahmetiyle buluşturmak için gayret göstereceğiz. Marifet insana ulaşmaktır, binaları çoğaltmak değildir. Yapılan davetin karşılıksız kalması mümkün değildir. Rabbimize karşı bir mazeretimiz olsun, mazeretsiz Rabbimizin karşısına çıkmayalım. Başkanlığımızdan bir kısım genel müdürlük temsilcisi arkadaşlarımızla buradayız. Sizlerden her alanda hizmet üretebilecek yollar açmanızı istiyorum. Şu anda bizlere pek çok yerden gelin bize rehberlik yapın, Allah’ı anlatın, Kur’an-ı öğretin, manevi bir şey yapın diye davetler geliyor. Bu davetleri karşılıksız bırakmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Program soru-cevap şeklinde karşılıklı sorun, istek ve görüşlerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.