Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Dünya yeni enerji kaynaklarına yöneldi

Gündem

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde "Milli Enerji Politikaları" paneli düzenlendi.

OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen panele Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, 27. Dönem Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkcı, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir ve öğrenciler katıldı.

Panelin yönlendiriciliğini yapan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Enerji hayatın olmazsa olmazlarından ve kalkınmanın da ana unsurunu oluşturuyor. Dünyadaki bütün gelişmiş ülkeler, enerji üzerine çalışmalarını yoğunlaştırıyorlar. Fosil yakıtların giderek azalması veya bitecek olması düşüncesi yeni enerji kaynaklarına insanları yöneltiyor. Özellikle sürdürülebilir kalkınmanın ortaya çıkmasıyla birlikte bu enerjiyi nasıl en verimli bir biçimde kullanabiliriz. sorusu sorulmaya başlandı. Burada bütün ülkeler enerjinin verimliliği, enerjinin nasıl kullanabileceği veya ne kadar eksik kullanılabileceği konusunda çok ciddi fonlar harcıyorlar. Ülkemizde yine bu bağlamda enerji konusundaki çalışmalarını, araştırmalarını son dönemde oldukça yoğunlaştırdı. Bu da bize gurur veriyor. Özellikle yeni gaz sahalarının bulunması yine Akdeniz’de petrol ve gaz kaynaklarının bulunmasına yönelik çok ciddi bir çalışma var. Bunun da bizi milli enerji kaynaklarını yine milli, ulusal imkânlarla ortaya çıkarma ve yine bunları verimli bir biçimde kullanma noktasında çok önemli bir yere taşıyacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Panelde daha sonra, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi, 27. Dönem Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkcı, “Milli Enerji Politikaları ve Yansımaları”, Fen bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, “Doğu Akdeniz Enerji Stratejileri ve Politikaları” ve “OKÜ’deki Enerji Çalışmaları” başlıklı sunumu Enerji, Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan yaptı.

Rektör Uzun, günün anısına Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi, 27. Dönem Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkcı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe ve Enerji, Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan’a plaket takdim etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.