Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Eğitimci Şair Yazar Ahmet Doğru: “Mevlana düşüncesinin iklimine muhtacız”

Gündem

Şeb-i Arus'un 750. Yıldönümü sebebiyle Eğitimci, Şair, Yazar Ahmet Doğru, Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezi ile Özel Artı Bilim Kolejinde konferanslar verdi.

Osmaniye Şehit Veli Demiryürek Bilim ve Sanat Merkezinde konuşan Doğru, Osmaniye Özel Artı Bilim Kolejinde kürsüdeydi.

“Mevlana’nın Eserleri Işığında İnsan”ı konu alan konferanslarda Eğitimci, Şair, Yazar Doğru, Mevlana öğretisindeki nefis terbiyesine değindi. 

Beşer olan insanın, nasıl “insan-ı kamil” olacağını, insanın nasıl "Hz. İnsan" olacağını Mesnevi’den aldığı hikâyelerle anlatan Doğru: “Mevlana yaparak yaşayarak bize bunu öğretmiştir. Onun eserlerinden alınan ilhamla bütün dünya, İslam’ın insan sevgisine ve hoşgörü iklimine aşina olmuştur. Bugün yaşanan zulümlerin, insanlık dışı hareketlerin Mevlana’nın Kur’an’dan aldığı öğreti ile ortadan kalkacağı, dünyanın barış ve kardeşlik iklimine kavuşacağı aşikârdır. Belki bugün dünkünden daha fazla Mevlana düşüncesinin getirdiği iklime muhtacız” dedi.

Mevlana ve eserlerine değinen Doğru, kendisinin nasıl Mevlana’nın eserlerine ulaştığını da öğrencilerle paylaştı. 

Okumanın kıymetli olduğunu vurgulayarak Mevlana’yı okumanın daha da kıymetli olduğunu belirtti. 

Bir özeleştiri de bulunan Doğru: “Şeb-i Arus'un 750. Yıldönümündeyiz. Dünya, Mevlana’yı bizden daha iyi tanıyor ve okuyor. Bizse hâlâ gençlere Mevlana’yı nasıl okutacağımızı düşünüyoruz” dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.