Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Emniyet'ten intihar eden polisle ilgili iddialar hakkında açıklama

Gündem

Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Gazetesi’nde Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde intihar eden polis memuru ile ilgili iddialar hakkında açıklama yaptı.

Emniyet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Pehlivan imzasıyla yayımlanan köşe yazısında, vefat eden polis memurumuz ile ilgili iddiaların hiçbir satırı gerçeği yansıtmamaktadır.

Son dönemde bu tür dezenformasyon ve asılsız yazılarıyla Bakanlığımızı ve Emniyet Teşkilatımızı hedef alan Pehlivan, hasmane tutumunu bu kez hayatını kaybeden personelimiz üzerinden insanlık dışı yalan üzerinden bir kez daha ortaya koymuştur. Dezenformasyon içerikli yazı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Vefat eden personelimiz, 16.06.2022 günü Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliğimizde, beylik tabancasını mesai arkadaşlarına doğrultarak doldur-boşalt yapmış, çevresine zarar verebileceği ihtimali üzerine silahı muhafaza altına alınarak psikologa sevk edilmiştir. Yapılan psikolog görüşmesinde, personelimize “anksiyete öfke kontrol bozukluğu aktif psikopatoloji” tanısı konularak tedavisine başlanmış, ardından Kadirli ilçesinden tedavisine daha rahat şekilde devam edebileceği Hasanbeyli ilçesine ataması yapılmıştır.

Yunus Emre Örs, 21.09.2022 günü kendisine verilen psikiyatri ilaçlarını dozajının üzerinde kullanmış ve zehirlenerek hastaneye kaldırılmış, doktor raporunun bitişinin ardından Polis Merkezi Amirliğinde görevine yeniden başlamıştır.

Polis Memurumuz, 3.10.2022 saat 08.45’te, kulaklığını almak bahanesiyle Polis Memuru H.K.’dan aracının anahtarını istemiş, daha sonra aracın torpidosunda bulunan H.K.’nın üzerine zimmetli zati demirbaş tabancası ile hayatına son vermiştir.

Personelimiz, bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi görevi sırasında, bir milletvekili veya yakınları ile herhangi bir sorun yaşamamıştır.

Hepimizi derinden üzen intihar ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.

Bu kasıtlı yalan ve teşkilatımızı hedef alan haberlerin son bulmayacağını biliyoruz.

Suç ve suçlularla mücadele eden teşkilatımız yalan ve yalancılarla da mücadele etmeye devam edecektir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.