Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

"Günah benim, suç benim"

Gündem

Osmaniye'de Emniyet ve Belediye işbirliğinde yürütülen 'Suçlara Yuva Kalmasın' projesi kapsamında metruk binalar bir bir yıkılıyor.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’un talimatları doğrultusunda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, 2021-2022 yıllarında tespit edilen 89 metruk binadan 64'ü Osmaniye Belediyesi ekiplerince yıkılarak kullanılamaz hale getirildi. 

Çevre halkının güvenliğini tehdit eden, terk edilmiş, kısmi olarak yıkılmış, fuhuş, uyuşturucu, alkol vb. kötü amaçlarla kullanılabilen, suç unsurlarının ve şahısların gizlenmesine imkan sağlayan, görüntü kirliliği oluşturan ve güvenlik açısından çevrede yaşayan vatandaşları huzursuz ettiğine dair mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinden gelen şikayetler ile polisler tarafından tespiti yapılan metruk binalar Osmaniye Belediyesine bildirilerek belediyeye ait iş makineleri ile yıkımı gerçekleştiriliyor. 

Emniyetten yapılan açıklamda "Daha huzurlu ve daha güvenli bir Osmaniye için 7/24 asayiş hizmetlerini yürütmenin yanında, suçlara fiziki ortam sağlayan yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle, kararlılıkla devam edecektir." denildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.