Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

İşkur’dan engelli ve eski hükümlüye hibe desteği

Gündem

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü girişimci adaylarına hibe desteği vermeye devam ediyor. 

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin TL’ye kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına ise 110 bin TL’ye kadar hibe desteği verecek. Giderleri engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından karşılanacak olan hibe destekleri için son başvuru tarihi 15 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Engelli vatandaşlarımızın hibe desteğine yönelik proje başvurularını 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir.

Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin proje başvurularını ise belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri (denetimli serbestlik müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine yapacak.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak; İŞKUR’un hibe destekleriyle amacının engelli ve eski hükümlüleri bir iş sahibi yaparak, hem kalıcı istihdamlarını sağlamak hem de sosyal yaşama uyumunu sağlamak olduğunu söyledi. İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, hibe desteklerine başvurmak isteyen vatandaşlarımızın detaylı bilgilere //iskur.gov.tr adresinde “Duyurular” bölümünden ulaşabileceklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.