Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kaya: İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk üç ülkesinden biriyiz

Gündem

Savunma sanayi alanındaki gelişmelere ilişkin açıklama yapan Milletvekili İsmail Kaya, "İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk üç ülkesi içindeyiz." dedi.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Türkiye'nin kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer aldığını söyledi. 

Türkiye'nin İHA, SİHA ve TİHA üretiminde dünyanın ilk üç ülkesi içinde olduğuna vurgu yapan Milletvekili Kaya, "Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlatılan kalkınma hamlesinde savunma sanayimiz özel bir yere sahiptir. Kıbrıs Barış Harekâtı döneminde önce tehditle başlayan, ardından ambargo ile devam eden gelişmelerin, kendi kendine yeten bir savunma sanayine olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur. Akabinde savunma sanayimiz neredeyse tamamen dışa bağımlı hâle getirilmiştir. Halkımızın destek ve teveccühleriyle kurulmuş olan Silahlı Kuvvetlerimizi Güçlendirme Vakıfları eliyle hayata geçen Aselsan, Tusaş, Havelsan, Roketsan gibi kurumlar atılmış olan Yerli, Milli dev adımların sürecinin ürünleridir. Gazi Meclisi'mizden, tüm mühendislerimize, teknisyenlerimize, savunma sanayi kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemizin hayrına dokunacak, dünyayı şaşırtacak eserlerin üretimini görmeyi Rabbim bizlere nasip etsin" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.