Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kaya: Mehmet Akif, İstiklal ve istikbal ruhunu iliklerimize işledi

Gündem

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, İstiklal Marşı'mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy ‘un vefatının sene-i devriyesi nedeniyle mesaj yayımladı.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vatanperverliği, mücadeleci kişiliği ve idealist yönü ile aziz milletimize örnek olan mümtaz bir şahsiyet olduğunu belirten Kaya, en zor dönemlerde, İstiklal Marşımız ile bir milletin yeniden doğuşuna, şahlanışına örnek olduğunu ifade etti.

Kaya mesajında şunları kaydetti;

"Milli bilinci uyandırmak için konferanslar vermiş, fedakarca cepheden cepheye koşarak, her türlü zorluğa katlanmıştır. Cephedeki kahraman askerlerimiz kadar, Aziz Milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizde şiirleri, yazıları ve söyleşileri ile milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ve istikbal ruhunu iliklerimize adeta işlemiştir. 

Hayatını milletine, milli ve manevi duygulara, bağımsızlığa adayan dava adamı Milli Şairimiz Ersoy’un yazmış olduğu İstiklal Marşı milletimizin milli mutabakat metni olması Anadolu insanını kucaklamasından, istiklal ateşini tüm benliğinde hissetmesinden ileri gelir.

En zor dönemler ve şartlar içeresinde sürgünlerle, mücadele, çile içeresinde geçirmiş olduğu hayatı geleceğimizin teminatı olan gençlerimize örnek olacaktır.

Bu vesileyle Milli Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 85’nci yıldönümünde saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.