Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

KYK Kız Yurdunda Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı

Gündem

Osmaniye KYK Kız Yurdunda "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.  

Tatbikata Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Afet ve Acil Durum İl Müdürü Serhat Bulut, Yurt personeli ve öğrenciler katıldı.

KYK öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilerin olası afet ve acil durum olaylarındaki doğru davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla gerçekleştirilen tatbikat, deprem alarmı verilmesi ile başladı. Deprem alarmının ardından öğrenciler ve yurt personeli çök, kapan ve tutun hareketini yaparak sarsıntının durmasını beklediler. Sarsıntının durmasının ardından Yurt binası tahliye edildi ve toplanma alanında sayım yapıldı. Sayım sonucunda iki öğrencinin bina içerisinde yaralı olduğunun bildirilmesinin ardından AFAD ve Sağlık Ekipleri iki yaralı öğrenciyi tahliye etti. Tahliye hakkında AFAD görevlileri Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a bilgi verdi.

Tatbikatın ardından konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Depreme hazırlıklı olmak gibi bir mecburiyetimiz var. Eğer depreme hazırlıklı olursak, bu tatbikatları ne kadar gerçekçi ve inanarak yaparsak deprem anında da ne yapacağımızı daha iyi biliriz. Bu tatbikatı gerçekleştiren, tatbikata katılan görevlilerimize, siz sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, konuşmasının ardından tahliyeden sorumlu kat görevlilerine hediyelerini verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.