Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Milletvekili İsmail Kaya'dan Bedelli Askerlik Affı açıklaması

Gündem

Ak Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi İsmail Kaya, Bedelli Askerlik Affı kapsamında Gazi Meclis'te konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Asker Alma Kanunu'nda köklü bir değişiklikle askerliği on iki aydan altı aya düşürdüklerini hatırlatan Kaya, "Her yıl "Bedelli askerlik yasası çıkar mı?" derdinden gençlerimizi kurtardık ve bedelli askerliği kalıcı hâle getirdik. Şimdi de yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olan geçlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme hakkını getiriyoruz. 550 bine yakın genç kardeşimizi yakından ilgilendiren Askeri Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'miz Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Kanun teklifimizle, yoklama kaçağı, saklı ve bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlülere bu hizmetten faydalanabilme imkânı sağlayacağız." dedi. 

Her zaman gençlerin yanında olduklarını belirten İsmail Kaya, "Söz konusu düzenleme ile bedelliden yararlanamayan yükümlülerin bu hizmetten yararlanması sağlanacak. Buna göre bedelli askerlik ücreti, ödemenin yapıldığı tarihte geçerli olan memur maaş katsayısı üzerinden hesaplanacak." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.