Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Milletvekili İsmail Kaya'dan engelliler haftası mesajı

Gündem

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gündelik hayatta sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde ve sivil toplumda tüm zorluklara rağmen, engelli bireylerin sergiledikleri mücadelenin gurur verici olduğunu belirten Kaya, "Engelli vatandaşlarımız bizim bir parçamızdır. Engelli kardeşlerimize hassas davranıp yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Hükümetimiz, sosyal devlet anlayışımızın gereği engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmekte, ailelerinin de geleceğe daha güvenle bakabilmesi için önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde ulaşılabilirliğin ve kalitenin artırılması, engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamının teşvik edilmesi, özel eğitime desteklerin artırılması hususlarında önemli adımlar atılmaktadır.

Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi bu özel günde saygı ve muhabbetle selamlıyorum." dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.