Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Milletvekili İsmail Kaya: Tüm ürünlerde fiyatlar düşecek

Gündem

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, döviz kurlarındaki sert düşüşle birlikte tüm ürünlerde fiyatların düşeceğini söyledi.

İl Başkanı Seydi Gülsoy ile birlikte Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Milletvekili Kaya, ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Dövizde geçen haftalarda yaşanan olağan dışı hareketlenmenin tamamen algı ve operasyon neticesinde gerçekleştiğini belirten Kaya, dolar ve euronun olmaması gereken seviyelere yükselişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Aralık akşamı yaptığı konuşmayla birlikte aşağı yönlü çakılma ile son bulduğunu söyledi. 

Tüm ürünlerde fiyatların bir ay içerisinde düşeceğini ifade eden İsmail Kaya, Ticaret Bakanlığının fahiş fiyatlar ve stokçulukla ilgili etkin mücadele gerçekleştirdiğini kaydetti. 

Fiyatların düşeceği noktasında vatandaşların tereddüt içerisinde olmamalarını dileyen Kaya, döviz kurundaki düşüşle birlikte gübre fiyatları düştü, mazot fiyatlarındaki zamlar yansıtılmadı ve bunun ötesinde indirimlerde gerçekleşecek dedi. 

Kamuoyundaki market fiyatları neden inmiyor söylemlerini de değerlendiren Milletvekili Kaya, "Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler market fiyatları da, araç fiyatları da düşecek. Piyasadaki tüm ürünlerin fiyatlarının indiğini hep birlikte göreceğiz. Vatandaşlarımızın şunu da bilmesi lazım. Fırsatçılar ve stokçuları ayrı tutarak söylüyorum. Ürünü dolar kuru 17-18 TL iken alan esnafımız, kurdaki düşüş yeni gerçekleşen bir durum olduğu için fiyatlara hemen yansıtamayabilir. Önümüzdeki günlerde fiyatlarını güncelleyerek, satışlara indirimi yansıtacaklardır. Fırsatçılar hariç esnafın da durumunu anlamak lazım." dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.