Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ'de deprem felaketi dolayısıyla psikolojik ilk yardım çalışmaları başlatıldı

Gündem

OKÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi tarafından depremden etkilenenlere yönelik Psikolojik İlk Yardım çalışmaları başlatıldı.

OKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde yer alan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimini ziyaret eden ve Psikolojik İlk Yardım Çalışmalarının hazırlıklarını yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, deprem felaketinin ilk gününden itibaren bütün birimlerimiz ve bütün imkânlarımız ile depremden etkilenen ilimizin ve vatandaşlarımızın yanındayız. Bu bağlamda üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimi bünyesinde uzman bir ekip oluşturarak öğrencilerimiz ve aileleri ile çalışanlarımız için Psikolojik İlk Yardım Çalışmalarını başlatıyoruz. Psikolojik İlk Yardım Çalışmalarımızda alanında uzman ekibimizle öğrencilerimiz ve aileleri ile çalışanlarımızın deprem travmasını daha kolay atlatabilmelerini hedeflemekteyiz." dedi.

Çalışmalar hakkında Uzun’a bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu, Psikolojik ilk yardımın afet, kaza, terör saldırısı veya bireysel/toplumsal düzeyde olumsuz etkilere neden olan herhangi bir olay sırasında ya da sonrasında gerçekleştirilen bir çeşit erken dönem psikososyal müdahale yaklaşımı olduğunu burada yapılacak çalışmaların online veya yüz yüze yürütüleceğini söyledi.

Çolakkadıoğlu, online yürütülecek çalışmaları 11 üniversiteden 17 akademisyen, 11 psikolog ve uzman psikolojik danışmanın OKÜ uzaktan eğitim altyapısını kullanarak destekleyeceğini ayrıca alanında uzman psikolojik danışman, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar eşliğinde depremzedelere yüz yüze de hizmet verileceğini belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetinden yararlanmak isteyenler aşağıdaki kanallardan iletişime geçip randevu oluşturabilirler.

Telefon: 0 328 827 13 35
E-posta: pdr@osmaniye.edu.tr
Microsoft Teams: pdr@korkutata.edu.tr

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.