Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Orman Genel Müdürlüğü, Teknofest birincisi Osmaniye takımının "Şahin 96" projesini destekleyecek

Gündem

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması birincisi "Şahin 96" Projesine destek vereceklerini açıkladı.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması birincisi olan proje takımı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'i makamında ziyaret etti. 

Sorumlu Öğretmenler Yusuf Boz ve Ahmet Coşkun ile gençleri makamında ağırlayan Karacabey; “2020 yılında 1 adet İHA ile ormanlarımızı gözetlerken 2021 yılında 4 adet İHA ile havadan gözetleme yapmaktayız. Projenizi inceledim, sizleri ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. Projenin geliştirilmesi ve uygulanabilmesi için imkânlar dâhilinde her türlü desteği sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Gençlerimizin bu bilinçle yeni fikirler üreteceklerine ve farklı projelerde de başarılı olacaklarına canı gönülden inanıyorum. Başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.” dedi​.

Osmaniye Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan “A06 Osmaniye İhafiyesi” takımı, TEKNOFEST 2021'de, İnsanlık Yararına Afet Yönetimi kapsamında "Şahin 96" adlı İnsansız Hava Aracı Yangın Söndürme Mühimmatı projesi ile liseler arası Türkiye birincisi olmuştu.

Projeye ''Şahin96'' ismini, Marmaris orman yangınını söndürmek için itfaiye ekiplerine su taşıdığı sırada şehit olan Şahin Akdemir'in anısını yaşatmak için veren öğrencilerin projesi ile Ormanlarımızı, oradaki doğal yaşamı ve insanlarımızı korumak için İHA’ların kaldırabileceği büyüklükte otomasyonlu veya uzaktan kontrollü tüpler tasarlayarak orman yangınlarında daha hızlı müdahaleyi amaçlıyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.