Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Adliyesi'nden "Birbirimize Candan Bağlıyız" kampanyasına destek

Gündem

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy ile Osmaniye Adliyesinde görevli savcılar, hakimler ve personeller Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Başsavcı Arısoy öncülüğünde düzenlenen ve Osmaniye Adliyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Adalet Komisyonu Başkanı Başkanı Ferhat Karakuş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Karabulut ile Cumhuriyet Savcıları ve Hakimler ile Adliye personelleri kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdiler. 

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, "Kızılay ülkemizde düzenli kan bağışı bilincinin gelişmesi için 'Birbirimize Candan Bağlıyız' kampanyasını başlattı. Bizler de Osmaniye Adliyesi olarak bu kampanyaya destek vermek amacıyla adliyemizde tüm hakim, savcı ve personellerimiz ile kan bağışı kampanyasına katıldık." dedi. 

Mevsimsel düşüklükten dolayı stoklar azalmış durumda

Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç duyulduğunu belirten Arısoy, "Kızılay hem düzenli kan bağışçısı oranını artırmak hem de mevsimsel olarak düşen kan bağışlarından dolayı azalan stok seviyesini ihtiyacı karşılayacak rakamlara çıkarmaları amacıyla kan bağışı kampanyalarına destek vermemiz gerekiyor. Türkiye'de her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Yani her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor. Bu günlerde bizler de kan bağışı kampanyasına destek vererek kan ihtiyacı olan hastalarımızın hayata bağlanması için destek olmak istiyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.